کمیته مشترک اقتصادی مشهد-صنعا-غزه تشکیل شد| تمرکز بر پروژه‌های بازسازی در طرح خواهرخواندگی نصب ۳۴ هزار مترمربع چمن مصنوعی توسط شهرداری مشهد در ٣٠ زمین ورزشی انجام بیش از ۳۱۵ میلیون سفر توسط ناوگان اتوبوسرانی مشهد در سال ۱۴۰۳ سرپرست روابط عمومی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس منصوب شد (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) مشهد و دردسر‌های یک روز واحد برای تعطیلی شهر فرودگاهی مشهد در انتظار تصمیم مسئولان ملی شهردار مشهد مقدس: تعامل و همراهی ایجادشده در استان برای خدمت صادقانه، جای شکر دارد + فیلم جزئیات اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴ | تمدید اعتبار کالابرگ‌ها تا خرداد ماه فرماندار مشهد: سال ۱۴۰۴ نقطه عطفی در هم‌افزایی و انسجام مدیریتی شهر مشهد است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: فرصت خدمت به امام‌رضا(ع) را قدر بدانید، این فرصت نباید صرف حاشیه شود معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد: رضایتمندی زائران و مجاوران از برنامه‌های استقبال از بهار، امسال افزایش چشمگیری یافته است ثبت یک روز آلوده دیگر در کلانشهر مشهد (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) انجام بیش از ۷میلیون و ۲۴۱هزار سفر از طریق مترو مشهد در اسفند ۱۴۰۳ قلندرشریف: خدمات شهرداری مشهد الگوی شهر‌های کشور شده است چاله آسانسور در مشهد قربانی گرفت (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) ثبت ۲۵ فقره سرقت کامپیوتر خودرو در مشهد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) تاریخچه‌ای از ساخت بیمارستان ۱۷ شهریور مشهد | اولین بیمارستان تامین اجتماعی در مشهد آخرین وضعیت پروژه میدان شهید فهمیده مشهد | گره ترافیکی بولوار توس باز می‌شود (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) پیشخان‌های زیارت مشهد، تحقق معماری اسلامی‌ایرانی در شهر محله اسماعیل آباد مشهد در تب و تاب توسعه | دیدار مردمی نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی و مسئولان شهری هوای کلانشهر مشهد در وضعیت هشدار (۲۳ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

برای اولین بار در کشور، مطالعات تفصیلی حمل‌ونقل همگانی مشهد تصویب شد | ایجاد ۶ خط بی‌آر‌تی و اتصال به ۴ خط مترو

  • کد خبر: ۲۰۴۳۳۳
  • ۱۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۳
برای اولین بار در کشور، مطالعات تفصیلی حمل‌ونقل همگانی مشهد تصویب شد | ایجاد ۶ خط بی‌آر‌تی و اتصال به ۴ خط مترو
ایجاد ۶ خط بی‌آرتی و اتصال به ۴ خط مترو و ادامه خط ۲ مترو به بولوار فکوری و وکیل‌آباد از دستاورد‌های طرح مطالعات تفصیلی حمل‌ونقل همگانی مشهد است.
محمد کاملان
خبرنگار محمد کاملان

به گزارش شهرآرانیوز از حدود بیست سال پیش که تعداد خودرو‌ها و سفر‌های درون‌شهری با خودرو‌های شخصی افزایش پیدا کرد و طعم تلخ ترافیک در خیابان‌های شهر را بیشتر چشیدیم، کلان‌شهر‌ها که بیشتر با مشکل ازدحام روبه‌رو بودند و نیاز داشتند حمل‌ونقل عمومی را گسترش و ظرفیت خیابان‌ها را افزایش دهند، کار مطالعات جامع حمل‌ونقل را آغاز کردند و به‌تدریج شهر‌های دیگر هم به فهرست شهر‌هایی که مطالعات حمل‌ونقلی را شروع کردند، اضافه شدند. با این همه، شیوه انجام این مطالعات جامع و اشکالاتی که داشتند باعث شد تا دولت نتواند به این طرح‌های پیشنهادی آن‌طور که باید و شاید بودجه بدهد و در عمل مطالعات جامع حمل‌ونقل شهر‌ها به‌نوعی قفل و تقریبا غیرقابل اجرا شد.

به همین دلیل بود که دولت شرح خدمات مطالعات جامع حمل‌ونقل شهری و حومه را تهیه و سال ۱۳۹۷ در شورای‌عالی هماهنگ شهر‌های کشور تصویب کرد تا شهر‌ها و کلان‌شهر‌های کشور از این به بعد طرح‌های مطالعات حمل‌ونقلی را براساس این مصوبه انجام دهند. پس از گذشت پنج سال از تصویب و ابلاغ این شیوه‌نامه، در صدونودمین جلسه شورای‌عالی ترافیک کشور کلیات مطالعات تفصیلی حمل‌ونقل همگانی مشهد تصویب شد و حالا مشهد اولین شهر ایران است که صاحب این مطالعات شده است.

رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد در گفتگو با شهرآرا با اشاره به جزئیات جلسه صدونودم شورای‌عالی ترافیک کشور که یکی از دستورکار‌های آن بررسی مطالعات حمل‌ونقل همگانی مشهد و حومه بود، گفت: یکی از مهم‌ترین دستورکار‌های این جلسه شورای‌عالی ترافیک کشور بررسی و تصویب مطالعات حمل‌ونقل همگانی مشهد و حومه بود که پیش از این تهیه شده و در صف بررسی قرار گرفته بود. این مطالعات در واقع نقشه راه مدیریت شهری برای توسعه حمل‌ونقل عمومی است که خوشبختانه در این جلسه مطالعات حمل‌ونقل همگانی شهر مشهد به تصویب رسید و از این به بعد وارد فرایند اجرایی این مطالعات خواهیم شد.

مجید نژادحسین با بیان اینکه مشهد اولین شهر ایران است که توانسته است مطالعات تفصیلی حمل‌ونقل همگانی را آماده و مصوبه آن را دریافت کند، تصریح کرد: از این نظر در میان همه کلان‌شهر‌های کشور پیشرو هستیم و حتی تهران نیز این مسئله را به سرانجام نرسانده است.

سؤال اینجاست که محتوای مطالعات تفصیلی حمل‌ونقل همگانی مشهد چیست و با تصویب آن چه اتفاقی برای شهر خواهد افتاد؛ سؤالی که رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای شهر این‌طور به آن پاسخ داد: در این مطالعات، ایجاد شش خط بی‌آرتی در شهر و نحوه اتصال آن‌ها به چهار خط مترو تصویب شده است.

همه خطوط مترویی مشهد که در مطالعات به آن اشاره شده بود، تأیید شد، ضمن اینکه توسعه خط ۲ مترو هم که در مطالعات تفصیلی آمده بود، در شورای‌عالی ترافیک کشور تأیید و تصویب شد. این یعنی اینکه خط ۲ از ایستگاه شهرک سلامت به‌سمت بولوار فکوری و موازی با بولوار وکیل‌آباد توسعه پیدا خواهد کرد.

اجرای ۲ خط بی‌آر‌تی از سال آینده

نژادحسین با تأکید بر ده‌ساله‌بودن این برنامه و آغاز عملیات اجرایی طرح‌های پیش‌بینی‌شده در آن از ماه‌های آینده، بیان کرد: از حالا به بعد و با تصویب مطالعات تفصیلی شهرداری مشهد، ما روی اجرا و پیاده‌سازی پروژه‌های پیش‌بینی‌شده در این مطالعات متمرکز خواهیم شد. از آنجایی که پیش‌بینی می‌کردیم مطالعات تفصیلی حمل‌ونقل همگانی مشهد به تصویب برسد، بودجه و اعتبار مناسبی برای اجرای بخشی از پروژه‌های آن در بودجه سال آینده شهرداری تخصیص خواهد یافت معاونت عمران شهرداری مشهد باید دست‌کم در سال آینده یک یا دو خط از شش خط بی‌آر‌تی را اجرا و بهره‌برداری کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->